Web Analytics Made Easy - Statcounter

با آغاز سال تحصیلی، دغدغه‌هایی در جامعه مبنی بر اقبال تولیدات داخلی در بین دانش‌آموزان مطرح می‌شود و حالا با توجه به رکود عمیقی که در کشور وجود دارد، این بهار تحصیلی می‌تواند بهاری برای صنایع مرتبط نیز باشد.

 

به گزارش ایسنا، این روزها نفس باد صبا بوی ماه مهر می‌دهد و دانش‌آموزان که ره‌پویان وادی علم و دانش‌اند به دنبال تجهیز لوازم و ملزومات خود برای آغاز مدارس هستند ولی جای سئوال دارد که این دانش‌آموز چه لوازم‌التحریری را با خود به مدرسه خواهد برد و یا با چه نوع کیف، کفش و لباسی پشت نیمکت‌های کلاس خواهد نشست؟ 

 

هر ساله شاهد استقبال دانش‌آموزان، اولیا و عرضه‌کنندگان لوازم‌التحریر، از لوازم‌ با تمثال انیمیشن‌های خارجی که فرهنگی تهاجمی را به کودکان ایرانی می‌آموزد، هستیم و کودکان نیز با افتخار در رابطه با این لوازم‌التحریر و شخصیت‌هایی که قهرمان داستان‌ها و انیمیشن‌های غربی است و بر روی جلد دفاتر و کیف‌شان چاپ شده است، صحبت می‌کنند و این در حالی است که قهرمانان افسانه‌ای ایرانی پس از دلاوری‌های بسیار در طول تاریخ کشور حالا با نامهربانی مواجه شده‌اند که البته این نامهربانی‌ها و مهجور ماندن مختص به این قهرمانان نیست، بلکه در این بازه زمانی تولید و تولیدکننده ایرانی‌ هم پشت‌اش را خالی از حمایت داخلی می‌بیند، زیرا مصرف‌کننده در بازار به دنبال خرید کالای ارزان‌قیمت چینی است تا بتواند با توجه به خط بودجه خود، سبد خریدش را بیشتر پر کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 

امسال وزیر آموزش و پرورش ممنوعیت استفاده لوازم‌التحریر و کیف‌های دارای تصاویر نمادهای غربی در مدارس اعلام کرده  که هیچ‌یک از فروشگاه‌های وابسته به آموزش و پرورش اجازه فروش محصولات خارجی را ندارند. فعالیت نمایشگاه‌ها و فروشگاه‌های مربوط به بازگشایی مدارس می‌تواند نقطه عطفی برای تولیدکننده ایرانی باشد به شرطی که در این نمایشگاه‌ها کالاها و لوازم تولیدات داخلی عرضه شود، زیرا این نمایشگاه‌ها می‌توانند با عرضه محصولات داخلی با برندهای ایرانی، ذائقه مصرف‌کننده را برای مصرف کالاهای داخلی تحریک کرده و گاهی مواقع می‌تواند این این ذائقه را به طور کامل تغییر دهد و کالای ایرانی را در سبد مصرف‌کنندگان ایران وارد کند و هر چه تولید و مصرف کالای ایرانی افزایش یابد وضعیت اقتصادی این بخش از صنایع کشور بهبود می‌یابد. 

 

در این رابطه رئیس اتحادیه کتاب و لوازم‌التحریرفروشان زنجان می‌گوید: لوازم‌التحریر در طول سال تحصیلی در ارتباط مستقیم با دانش‌آموزان است و باید سعی شود تا بر نظارت بر بازار شرایط برای فروش محصولات باکیفیت و مناسب فرهنگ کشور فراهم شود متاسفانه هر سال در زمان آغاز سال تحصیلی، تعداد فروشندگان غیرمجاز که به‌کار فروش لوازم‌التحریر می‌پردازند، افزایش چشم‌گیری می‌یابد با این حال تلاش داریم تا نظارت بر بازار را افزایش داده تا خانواده‌ها با آرامش اقدام به خرید کالای مورد نیاز خود کنند. 

 

فریدون رستم‌خانی به عرضه کالاهای خارجی در این حوزه نیز اشاره کرده و می‌افزاید: دلیل این امر تولید اندک محصولات داخلی بود که خوشبختانه امسال اقدامات خوبی در این رابطه انجام شده و برندهای داخلی اقدام به عرضه محصولات تولید ایران با کیفیت بالا کرده‌اند. 

 

وی با اشاره لیست تخصصی کالاهای ایرانی نوشت‌افزار، خاطرنشان می‌کند: در حوزه آب‌رنگ و گواش و خمیربازی برند آریا، پوشه دکمه‌دار برند پاپکو، در تولید تراش برندهای قاصدک، آوای تحریر، فکتیس در تولید پاک‌کن برندهای قاصدک، آزاده، تحریران، پارسی، پارسا، پاک ایران، فکتیس، پلیکان، کنکو در تولید چسب ماتیکی برند رازی در تولیدچسب تحریر (نواری) و چسب نواری پهن برند رازی در تولید مدادرنگی پارس مداد، لاکپشت، آریا، دایناسور و ... فعالیت دارند البته برخی برندها نیز وجود دارند که در کشور تحت لیسانس تولید می‌شوند. 

 

هر ساله مبالغ زیادی صرف امور تبلیغاتی می‌شود، بنابراین لازم است انجام تبلیغات به شکلی کارا و مؤثر صورت پذیرد. کاربردهای تبلیغات بسیار زیاد است با این وجود تمامی آن‌ها دارای ویژگی مشترکی هستند که آن لزوم انتقال یک پیام است. کارگزاران تبلیغات تلاش می‌کنند از آخرین فناوری‌های ارتباطی و رسانه‌ای برای معرفی کالا بهره گیرند تا تمایل مخاطب را نسبت به یک محصول یا خدمت جلب کنند. 

 

به طور کلی تبلیغات یکی از ابزارهای برنامه‌های ترویجی به حساب می‌آید. ابزارهای دیگر برنامه‌های ترویجی عبارتند از فروش شخصی، روابط‌عمومی، پیشبرد فروش و بازاریابی مستقیم. تبلیغات هر گونه ارایه و ترویج غیرشخصی ایده، کالا یا خدمات توسط یک تبلیغ‌کننده است که انجام آن مستلزم پرداخت هزینه باشد. تبلیغات تاثیری ناملموس بر روی فروش، در بازار مورد نظر ایجاد می‌کند.

 

در حال حاضر برنامه‌های تبلیغاتی به سمتی پیش می‌رود که بتواند موجب افزایش فروش شرکت شود. شرکت‌ها از تبلیغات برای هدایت ارتباطات تشویق‌کننده خود به سوی خریداران و جوامع هدف خود، استفاده می‌کنند. تبلیغات تاثیر به‌سزایی در بالا بردن آگاهی مشتری دارد. تبلیغات وسیله‌ای است که توسط آن، مشتریان از ابداعات و نوآوری‌های شرکت آگاه می‌شوند. 

 

تولیدکنندگان لوازم‌التحریر ایرانی هم می‌توانند با آغاز تبلیغات موثر خود در سطح جامعه آن هم پیش از آغاز سال تحصیلی دانش‌آموزان کالاهای خود را به نمایش بگذارند و با کالاهای خارجی رقابت کنند، زیرا تنوع در کالاهای خارجی و تبلیغ این کالاها توسط تولیدکنندگان و یا انیمیشن‌هایی که شخصیت‌های کارتونی را دارند سبب می‌شود که کودکان ایرانی «اسپایدرمن» را بیش از «رستم» بشناسند. 

 

در این رابطه مدیرعامل یک واحد تولیدکننده لوازم‌التحریر در استان زنجان، اظهار می‌کند: با نگاهی گذرا در مراکز خرید لوازم‌التحریر و نمایشگاه‌های مختلفی که این روزها در گوشه و کنار شهر برپا شده است، می‌توان به خوبی مشاهده کرد که چگونه طراحی‌های غربی و شخصیت‌های کارتونی انیمیشن‌های خارجی بازار لوازم‌التحریر را تسخیر کرده‌اند. 

 

علی احمدی ادامه می‌دهد: البته نوشت‌افزارهایی با طرح‌های ایرانی در بازار دیده می‌شود که برخی از آنان توانسته‌اند، برای جود مشتری پیدا کنند ولی گران بودن این نوشت‌افزارها سبب شده که هنوز تمایل به خرید آنان از جانب والدین کم شود با این تفاسیر می‌توان گفت که بازار تقاضا برای این نوشت‌افزارهای ایرانی هنوز اندر خم یک کوچه است. 

 

مدیرعامل یک شرکت لوازم التحریر، خاطرنشان می‌کند: این شرکت و تولیداتش در استان زنجان و سایر استان‌های هم‌جوار شناخته شده است، ولی متاسفانه در خود استان به خصوص مرکز استان استقبال چندانی از آن نمی‌شود ولی در استان کردستان که به مرز نزدیک است و واردات نوشت‌افزار خارجی در آن راحت‌تر است، تولیدات این شرکت بازار فروش دائمی خود را دارد. 

 

احمدی با اشاره به مشکلاتی که در برندسازی وجود دارد، یادآور شد: تا زمانی که حمایت لازم از تولیدکننده و طراح آن نشود، تولیدکننده چنین ریسکی نمی‌کند. طراحی کردن شخصیت‌های ایرانی و برگرفته از ادبیات‌مان هزینه‌بر است که تولیدکننده از عهده آن برنمی‌آید. 

 

فرهنگ استفاده از کالاهای تولید داخل نیز باید از ابتدا و همان دوران تحصیل به کودکان آموخته شود تا کودکان بدانند که هرچه بیشتر از کالاهای داخلی استفاده کنند، می‌توانند رفاه بیشتری را در زندگی خود داشته و در آینده نیز می‌توانند با حمایت‌هایی که در گذشته از تولیدات داخلی داشته‌اند نیز شغلی برای خود داشته باشند و این فرهنگ باید در جامعه نهادینه شود تا همه به خصوص آیندگان از اهمیت بالای این موضوع مطلع شوند. 

 

رسانه‌ها، نویسندگان، ناشران و همه کسانی که در شناساندن قهرمانان و افسانه‌های کشور تاثیر دارند باید تلاش خود را برای شناساندن این قهرمانان و اقدامات‌شان به جامعه به خصوص قشری از جامعه که به دنبال پیروی از حماسه‌های ساختگی قهرمانان انمیشن‌های تخیلی هستند، بکنند، زیرا تا زمانی که کودکان ایرانی، رستم را نشناسند به سمت اسپایدرمن و انیمیشن‌های ساخته شده درباره آن متمایل هستند و این‌گونه می‌شود که گرز رستم در مقابل بندبازی‌های اسپایدرمن از دستش به زمین می‌افتد و کودکان ما بدون هویت اصیل بزرگ می‌شوند و به مدرسه می‌روند.

 

تهیه از: پریسا یوسفی ـ خبرنگار ایسنا (منطقه زنجان)


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام لوازم التحرير

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۴۴۹۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دوراهی سخت دولت سیزدهم در بازار ارز

فرارو- عبدالناصر همتی رئیس پیشین بانک مرکزی در یادداشتی به تشریح مضرات فاصله ارز نیمایی و نرخ ارز بازار پرداخت و نوشت: «براساس گزارش مسوولان بانک مرکزی در طول سال گذشته یعنی ۱۴۰۲، مبلغ ۶۹میلیارد دلار ارز با نرخی بسیار پایین‌تر از نرخ ارز در بازار، برای واردات تامین شده است. از کل مبلغ ارز تامین‌شده ۱۹میلیارد ارز ۲۸۵۰۰تومانی به ازای هر دلار برای نهاده‌های کشاورزی و دامی، دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص یافته و ۵۰میلیارد دلار دیگر نیز با نرخ هردلار حدود ۳۸هزار تومان از طریق سامانه نیما برای واردات سایر کالا‌های مصرفی، مواد اولیه و کالا‌های واسطه تخصیص و تامین ارز شده است.»

به گزارش فرارو، همتی در بخشی دیگری از یادداشت خود نوشته است: «درحال حاضر اختلاف نرخ ارز بازار با نرخ ارز نیما به ۲۵هزار تومان یعنی بیش از ۶۰درصد رسیده است و اختلاف آن با ارز ۲۸۵۰۰تومانی به ۳۷هزار تومان رسیده؛ یعنی ۲.۳برابر شده است. به تجربه، توصیه خیرخواهانه اینجانب به مسوولان این است که این فاصله را به‌تدریج و در یک فاصله زمانی معقول اصلاح کنند. تداوم این سیاست نه تنها موجب ثبات اقتصادی نمی‌شود، بلکه موجب تحریک حرکت‌های سفته‌بازانه، خروج سنگین سرمایه و فاصله گرفتن نرخ بازار با نرخ‌های تثبیتی می‌شود.»

این سخنان همتی در شرایطی مطرح می‌شود که برخی از تحلیلگران اقتصادی طی یک ماه گذشته در خصوص اختلاف ۶۰ درصدی بین دلار بازار و دلار نیمایی هشدار داده و ابراز نگرانی کرده بودند. به اعتقاد کارشناسان اقتصادی، همزمان با افزایش عمق فاصله بین این ۲ نرخ، تقاضای کاذب در ارز بازار آزاد نیز رو به فزونی می‌گذارد. همچنین طی سال ۱۴۰۲، اختلاف بازار نیما و آزاد حدود ۲۰ درصد بود که رسیدن این فاصله به ۶۰ درصد، زنگ خطر‌ها را به صدا در می‌آورد.

با توجه به سخنان عبدالناصر همتی پرسش‌هایی مطرح است از جمله این که آیا پیشنهاد کاهش فاصله ۲ نرخ ارز در کشور، اقدامی مفید خواهد بود و در صورت تحقق این موضوع چه تحولات و پیامد‌هایی را در اقتصاد خواهیم دید؟ کامران ندری، اقتصاددان و استاد دانشگاه امام صادق به پرسش‌های فرارو پاسخ داده است:

بانک مرکزی توان کاهش نرخ ارز بازار آزاد را ندارد

کامران ندری به فرارو گفت: «این استدلال آقای همتی که می‌توان با روش فاصله نرخ ارز بازار با نرخ نیمایی، خروج سنگین سرمایه را کنترل کرد، استدلال اشتباهی نیست. منظور ایشان از خروج سرمایه شاید این باشد که منابع ارزی حاصل از صادرات به اقتصاد وارد نمی‌شود و وقتی هم وارد نشود مترادف با این است که خارج از اقتصاد می‌ماند. وقتی صادر کننده می‌بیند که نرخ در بازار آزاد ۶۵ هزار تومان و در نیما به طور فرض حدود ۴۰ الی ۴۵ هزار تومان است، طبیعتا انگیزه‌ای برای عرضه کردن ارز خود به بازار ندارد و ارز را خارج نگه می‌دارد. در شرایط مذکور حتی وارد کننده نیز ثبت سفارشی انجام می‌دهد که بیشتر از آن چیزی خواهد بود که مایل است وارد کند و در نتیجه سعی می‌کند ارز خود را خارج از کشور نگه دارد؛ بنابراین استدلال آقای همتی استدلال درستی به نظر می‌رسد.»

وی افزود: «بانک مرکزی به احتمال بسیار زیاد، علاقه‌ای ندارد که نرخ ارز در بازار آزاد ۶۵ تومان باقی بماند، اما توان این را ندارد که در شرایط فعلی تزریق کافی در بازار را انجام داده و نرخ دلار را کاهش دهد. اگر بانک مرکزی می‌توانست با یک تزریق معقول، نرخ را در بازار آزاد کاهش دهد، اولویت بر این بود که نرخ در بازار آزاد کاهش پیدا کند. اما چون در حال حاضر بانک مرکزی نمی‌تواند با تزریق معقول، نرخ را کاهش دهد، این راه را دارد که اجازه دهد نرخ در بازار نیما افزایش پیدا کند و مشکلی که آقای همتی گفته اند، اتفاق نیفتد.»

تبعات تغییر نرخ ارز نیمایی برای دولت سیزدهم

این استاد دانشگاه گفت: «این مسئله که نرخ بالا برود مشکل نیست، مسئله اصلی این است که اگر نرخ در بازار نیما افزایش پیدا کند، فشار‌های سیاسی روی دولت سیزدهم افزایش پیدا خواهد کرد؛ بنابراین من احساس می‌کنم این یک مسئله سیاسی است و افرادی که هم اکنون از این رانت ما به التفاوت نرخ نیما و بازار آزاد استفاده می‌کنند، اهرم‌هایی دارند که می‌توانند به لحاظ سیاسی، به دولت سیزدهم فشار وارد کنند. برای مثال دولت سیزدهم را از این موضوع می‌ترسانند که اگر قیمت بالا برود، نرخ کالا‌های تولیدی نیز افزایش قابل ملاحظه‌ای خواهد داشت. یکی از مشکلات این است. در حال حاضر به طرف ارز ۴۲۰۰ تومانی حرکت می‌کنیم. یعنی زمان دولت آقای روحانی، همین آقای همتی با مشکلی مشابه رو به رو بود. درست است که آقای همتی این توصیه را به دولت سیزدهم ارائه داده اند، اما ایشان در زمان ریاست خود بر بانک مرکزی، نتوانستند مشکل حداقل ارز ۴۲۰۰ تومانی را حل کند و علت آن هم به فشار‌های سیاسی موجود برمی‌گشت

وی افزود: «در حال حاضر، تصور آقایان این است که اگر نرخ ارز در بازار نیمایی افزایش پیدا کند یا نرخ ۲۸۵۰۰ بالا برود، روی قیمت کالا‌های اساسی که مردم روزانه استفاده می‌کنند، تاثیر می‌گذارد و همین موضوع نیز مانعی جدی است که به دولت سیزدهم، اجازه نمی‌دهد که نرخ را در بازار نیمایی تعدیل کند. به عبارت دیگر، ترس از تبعات چنین تصمیمی و پیامد‌های تورمی آن مانع می‌شود. یک تجربه نیز در رابطه با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی وجود دارد که نگرانی‌ها را مضاعف می‌کند. مسئله این است که هم اکنون، دولت سیزدهم، تحلیل کارشناسی شده‌ای از این که کدام تصمیم، تصمیم بهتری است ندارد. دولت نمی‌داند که آیا باید اجازه دهد این نرخ تعدیل شده و بالا برود یا نرخ را به شکل موجود حفظ کند. به نظر می‌رسد که دولت سیزدهم در این زمینه به جمع بندی خاصی نرسیده است. نگه داشتن نرخ در این سطح، محاسنی دارد و حسن آن این است که تولید کننده‌ها نمی‌توانند به این بهانه که ارز را با قیمت بالاتر تهیه می‌کنند، نرخ را افزایش دهند و معایبی نیز دارد که آقای همتی نیز به آن در قالب خروج سرمایه اشاره کرده است.»

این اقتصاددان در ادامه گفت: «اما این نکته را هم فراموش نکنیم که قطعا اطلاعات دولت، در رابطه با این که هزینه و فایده کدام سیاست بیشتر و کمتر است از دیگران بالاتر است. حقیقت این است که هیچ راه دیگری برای حل شرایط موجود نداریم. عرضه کننده انگیزه بسیار بالایی دارد و این شرایط در دوران آقای همتی نیز اتفاق افتاده است. در دوره ای، آقای همتی می‌گفت صادر کننده‌ها ارز خود را به کشور وارد نمی‌کنند. پس خود آقای همتی هم تجربه شرایط مشابه را داشته اند. هرچه فاصله قیمت ۶۵ هزار تومانی با نرخ نیما بیشتر شود، انگیزه برای صادرکننده‌ها مبنی بر این که ارز خود را وارد کشور نکنند، افزایش پیدا می‌کند.»

دیگر خبرها

  • دوراهی سخت دولت سیزدهم در بازار ارز
  • (ویدئو) زورخانه پهلوان رستم؛ بنایی کهن در تاریخ شهر مشهد
  • تیم والیبال دانش آموزان ایران به جمع چهار تیم برتر جهان راه یافت
  • صعود دانش‌آموزان والیبالیست ایران به جمع چهار تیم برتر جهان
  • ایتالیا هم زانو زاد: والیبال ایران در جمع ۴ تیم برتر جهان
  • (تصاویر) زورخانه پهلوان رستم
  • آمادگی مجموعه مدارس صدرا در اجرای کامل سند تحول آموزش و پرورش
  • دوراهی سنا برای تیک تاک
  • روز جهانی لوازم التحریر ۱۴۰۳ + تاریخچه و پوستر World Stationery Day
  • چگونه با وجود محدودیت ها در گوگل تبلیغ کنیم؟